fbpx
Apollonia Hirscher nr. 2, Brasov
Luni - Joi: 12:00 – 20:00
Vineri - Duminica: 12:00 - 21:00

Toate drumurile duc la Chimney Cake.

in Inghetata, Travel
19 septembrie 2020
by
Niciun comentariu

Dacă plănuiești să petreci un weekend la munte, noi îți propunem un itinerariu fliendly, nici încărcat, nici plictisitor pentru ca ședere ta în, poate, cel mai frumos oraș din România să fie transformată într-o experiență pe care să vrei să o repeți.

 Indiferent din ce oraș vii, e posibil ca drumul să fie obositor, însă dacă te îndrepți spre Brașov din București, Valea Prahovei poate fi extrem de epuizantă.

1. Centrul istoric Kronstadt

Adună-ți puterile și bucură-te de o seară de vineri petrecută printr-o plimbare relaxantă pe străduțele înguste din centrul istoric. Ai o mulțime de terase la care să mănânci ceva tradițional sau din bucătăria internațională.  La final, fă-ne o vizită pe Apollonia Hirscher 2  și încearcă un desert cremos – Cream Based. Coacem cu atenție chimney-conuri tăvălite prin nuci pisate și le umplem cu frișcă naturală pe care o asezonăm cu gem de fructe de pădure, mere, stafide, scorțișoară sau căpșuni proaspete.


2. Castelul Bran

În dimineața zilei de sâmbătă, te invităm la o coffee sau o ice-coffee înainte de a porni pe urmele legendarului Dracula. Castelul Bran e mai puțin vizitat în această perioadă, așa că e un moment potrivit să îl descoperi sau redescoperi. Începând cu 1 octombrie e deschis în zilele de sâmbătă între 9.00 și 16.00, iar un bilet de intrare costă 45 lei/adult și 25 lei/student.


3. Muzeul Civilizației Urbane

În a doua parte a zilei îți rămâne timp suficient ca să vizitezi unul dintre cele mai moderne muzee din Brașov – Muzeul Civilizației Urbane. Aici sunt expoziții permanente specifice spațiilor comerciale de secol XVI, dar și expoziții temporare pe diverse teme.

4. Chimney Cake Good Food

Și dacă ești în Piața Sfatului, nu poți să ratezi Chimney Cake Good Food pentru o înghețată artizanală așa cum se găsește doar în Cehia, Dubai sau China. Încearcă ceva din multitudinea de sortimente. Vei fi cucerit cu fiecare pas deoarece totul începe cu o conversație plăcută despre ce ai vrea să savurezi, continuă cu un ambalaj inovativ și culminează cu gusturi îmbinate armonios din ingrediente naturale și de calitate superioară.
5. Piața Unirii și alea de Sub Tâmpa

Continuă să descoperi orașul printr-o plimbare până în Piața Unirii, în jurul Primei Școli Românești și apoi ia o gură de aer proaspăt pe alea de Sub Tâmpa unde vei întâlni copii în spații de joacă, oameni care fac sport, îndragostiți pentru care timpul stă pe loc – o atmosferă foarte faină, demnă de un oraș european.

Într-un astfel de weekend ai bifat toate aspectele pentru ca o nouă săptămînă de muncă să înceapă în trombă.